hotel-zochova-chata-5

Karpaty Tour 2017 – ZMENENÉ MIESTO!

Karpaty Tour 2017 sa blíži!

DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE: 

Z TECHNICKÝCH PRÍČIN BOLO ZMENENÉ TOHTOROČNÉ MIESTO KONANIA JUBILEJNÉHO KARPATY TOUR. NEBUDE SA TEDA KONAŤ NA ZOCHOVEJ CHATE, ALE NA MIESTE, KDE BUDÚ LEPŠIE CYKLISTICKÉ PODMIENKY. PROSÍME VŠETKÝCH: OD TOHTO MOMENTU SA NEREGISTRUJTE A ČAKAJTE NA ĎALŠIE INŠTRUKCIE, KTORÉ VÁM PRÍDU TELEFONICKY, E-MAILOM, ALEBO BUDÚ ZVEREJNENÉ NA TEJTO STRÁNKE.

TÍ Z VÁS, KTORÍ STE SA ZATIAĽ NEREGISTROVALI, AJ VÁS BUDEME ČOSKORO KONTAKTOVAŤ.

PS.: NA PODUJATÍ BUDE PRÍTOMNÁ AJ ZNÁMA SPOLOČNOSŤ GREEN BIKE. MÁTE SA NA ČO TEŠIŤ! :)

20150825_092904_0013

Požičovňa bicyklov priamo v Krivak&Co

Ahojte,

to, ako milujeme cyklistiku, si nemusíme dokazovať iba na špeciálnych pretekoch alebo na akciách Karpaty Tour. Z toho dôvodu som pre všetkých nás, milovníkov prírody, zdravej výživy, nejakého toho vínka a najmä POHYBU, pripravil zaujímavú novinku – požičovňu bicyklov, ktorá bude pre všetkých nás GRÁTIS. Jednoducho prídete k nám do firmy na Gajovej 13, vezmete si kľúčik a môžete bicyklovať do popuku. K dispozícii sú krásne štýlové mestské bicykle, tak ich prosím nepoužívajte na horskú cyklistiku. :)

Krásny deň želám,

Martin.

P1010312

Chcete vyhrať víkendový pobyt na Slovensku pre celú rodinu?

Ahojte všetci zúčastnení,

aby sme podporili vašu iniciatívu v posielaní fotografií z minulých ročníkov, chceli by sme vám slávnostne oznámiť, že výhrou za najaktívnejší prístup a za najviac poslaných fotiek je exkluzívny víkendový pobyt na Slovensku pre vás a celú vašu rodinu! Necháme na vašej predstavivosti, kde to bude.

Snažte sa, pretože kto sa hanbí, má prázdne gamby!

Opatrujte sa,

Martin.

DSCN1047

Aký bol 19. ročník Karpaty Tour očami Martina?

Milí účastníci KT 2016, 

ďakujem za účasť ako aj za aktivity rôzneho druhu, ktorými ste sa v “náš” víkend reprezentovali.

V piatok 22. 7. vyrazila početná, 20-členná cyklistická skupina na Cerový chodník. Naňho nadväzoval ďalší singletrack, ktorý bol pre nás úplnou neznámou, keďže ho nikto okrem Maka nepoznal. Bolo jasné, že si ho vybudovali a ako veľké tajomstvo ukrývali špičkoví downhilloví bikeri z Bratislavy. Celá piatková trať okolo Koliby po singletracku mala podľa môjho merania do 40 kilometrov (odchýlky sú prípustné :) ). Celý okruh KLoliba-Koliba trval neuveriteľné 4 hodiny a to sme sa, veru, neflákali. Po občerstvení na Kolibe sme vyrazili smer Svätý Jur s medzi-zastávkou na Bielom kríži. Všade, kde sa dalo, sme dodržiavali pitný režim. Pred príchodom do Sv. Jura sa Ivankovi roztrhla reťaz a museli sme ho čakať vo vinárstve Sv. Jura. Nikto neprotestoval. Do horského hotela Eva sme museli Ivanka doslova vytlačiť. Solidarita a priateľstvo zvíťazilo nad alkoholom a alkoholom! Prešli sme 65 km v čase 06:35:22.

Večer, po vyhlásení výsledkov prvej etapy (víťazmi sa stali Maťka Fondrková, Meduzka a Miško Valent, cestné ceny dostali Ivanko Storinský a Mako) nám zaspievala skupina On The Road, pričom zábava bola výborná. :)

V sobotu 23. 7. detská skupina vyrazila na pokojnú cyklotúru so zastávkou v dedinskej zmrzlinárni. Cyklisti zdatnej skupiny vyšliapali na hrebeň Malých Karpát a po ňom sa presunuli na Babu s veľkým občerstvením. Pokračovali sme krásnym zjazdom cez Slnečné údolie do Limbachu, kde nás čakalo ďalšie veľké občerstvenie v Limbašskom pohostinstve. Odtiaľ sme sa cez modrú značku vracali domov. V tento deň sme prešli 38 km za čistý čas 3:02:20. Malý výkon na bike-och sme si vykompenzovali veľkým výkonom v pohostinstvách! Večer sa konala veľká párty s gitarovými vystúpeniami našich kmeňových športovcov.

V nedeľu 24. 7. sa bikeri po raňajkách vybrali na hrebeň Malých Karpát a po ňom na Biely kríž. Intenzite objednávok v miestnom bufete predznamenávala katastrofu! Nepočúvali sme nikoho. Prvý pád sa uskutočnil na zjazde z Bieleho kríža, druhý na zjazde k Chate pod Vrchom, tretí zas v Rači. Možno sú aj také, ktoré boli zatajené… Početná návšteva nemocnice na Antolskej ulici v Bratislave hneď nasledujúci deň sa významným spôsobom vryla do povedomia všetkých účastníkov KT 2016. Sľúbili sme si preto, že si budeme nasledujúce ročníky (a na športových akciách medzi nimi) dávať väčší pozor a hlavne nebudeme kombinovať nekombinovateľné – šport a alkohol.

Budúci rok sa uskutoční v termíne 21 – 23. 7. 2017. Ak má niektorý z vás návrh na zariadenie, ktoré by sme mohli využiť, dajte vedieť do kontaktu uvedeného na tomto webe. Nezabúdajte, bude to špeciálny 20. ročník!

Športu zdar!

Martin.

PS.: Prikladám špeciálne bonusové video z minulého ročníka. Pozrite si ho a spomeňte si na krásne zážitky, ktoré sme si spolu vychutnávali! Video nájdete tu: https://youtu.be/FpWtPF0wn-s

 

DSCN1167

Karpaty Tour 2016

Ahojte všetci,

ešte raz vám v mene celého organizačného tímu ďakujem za tohtoročnú účasť a za aktívny prístup nielen k športu, ale aj k rôznym spoločenským povinnostiam. Víkend bol nádherný a plný športových výkonov, samozrejme, sprevádzaný fenomenálnymi Saganovými víťazstvami. Do budúceho, jubilejného 20. ročníka, chystáme ďalšie zmeny, ktoré, verím, že pomôžu tomu, aby sa Karpaty Tour z roka na rok stávali stále lepším podujatím pre nás a naše rodiny.

Ak si chcete prezrieť etapy spolu s detailnými údajmi o nich, neváhajte a kliknite na prvú etapu, druhú etapu a tretiu etapu. Rozkliknú sa vám detailné informácie, navždy tak budeme vedieť, koľko sme toho zvládli. :)

Fotografie od rôznych fotografov tohto ročníka nájdete už onedlho v sekcii história tu: http://karpatytour.sk/historia/

Veríme, že sa pri prezeraní fotiek zabavíte a pospomínate si na všetko, čo sme spolu ako jedna veľká kamarátska rodina tento rok zažili.

S pozdravom, organizačný tím Karpaty Tour.

DSCN1026 DSCN1047 DSCN1174 DSCN1273 DSCN1161DSCN1177

 

 

bormio-thermal-baths

Výlet do Bormia

Už o dva týždne ideme na krásny výlet do malebného talianskeho mestečka Bormio. Nabalíme naše cestné bicykle a budeme si užívať nádhernú panorámu kopcov. Bormio leží vo výške 1225 m.n.m. a nachádza sa v provincii Sondrio v Lombardii. Je to malé mestečko s populáciou nižšou ako 5000 ľudí. Patrí však k populárnym destináciám, pretože turisti ho atakujú už niekoľko storočí. Nachádzajú sa tu aj nádherné termálne kúpele, pričom niektoré z nich doteraz aj fungujú. Nájdete tu nielen úžasné kopce vhodné na lyžovanie, ale aj malebné cyklistické chodníčky plné výhľadov. Kopce vám ale dajú zabrať! Pozrite si zopár fotiek a budúci rok môžete ísť s nami.

Bormio-Granfondo-Stelvio-SantiniFausto-Coppi-Stelvio-Pass

 

 

 

DSCN0957

Výlet po slovensko-maďarsko-rakúskej hrudi

Krásny sobotný výlet sme 16. 7. absolvovali po slovensko-rakúsko-maďarskej hrudi. Pôvodný plán okolo Neusiedleru sme trochu skrátili. Dul totiž vetrík a sem tam spadla aj nejaká kvapka. Záložné družstvo bolo silné /Pipo, Mišo/, zaň hovorili reči. Robo sa zmietal v nerozhodne, ale bol, počíta sa. Nepriatelia sa hrnuli z oblohy, z výčapov i v podobe personálu Paprikacsárdy v Hegyeshalome. Bojovníci však vydržali, zničili všetkých nepriateľov v pohároch a došli domov takmer suchí. Etapu ukončil veľkolepý Aťov pád v kaviarni Vespa, možno aj so slabým otrasom dutiny lebečnej. Úplný záver v garáži na Úprkovej som vynechal, dúfam, že to prežili.

Všetky fotografie z tohto nášho úžasného výletu nájdete tu: https://picasaweb.google.com/110954227045011242163/6308210801054268321

DSCN0935 DSCN0942 DSCN0996

12s

Na Karpaty Tour 2016 vystúpi kapela On The Road!

Na rok 2016 sme pre vás všetkých pripravili prekvapenie v podobe kapely On The Road, ktorá vystúpi v úvodný deň, v piatok o 21:00. Tešíme sa. :)

Niečo o kapele On The Road nájdete tu: www.ontheroad.sk alebo čítajte viac nižšie:

Kapela On The Road vznikla koncom mája 2007, keď sa po spoločných jamovaniach Josko /Jozef Szelle/ s Rockfym /Robert Hoťka/dohodli, že dajú dohromady zopár songov a skúsia ich prevedenia prezentovať v puboch. Vystupovali najskôr ako duo pod názvom J & R acoustic a prvé vystúpenie sa konalo 29.6.2007.

Po niekoľkých vystúpeniach, ktoré sa stretli s dobrým ohlasom si povedali, že by bolo dobré brať to trocha vážnejšie. Začali uvažovať o zmene názvu a rozšírení dua na trio poprípade band. Koncom roka 2007 ešte ako duo J & R acoustic vystupovali v Poľsku. /Sobieski Cafe v Kalwarii Zebrzydowskej pri Krakowe.

Od začiatku roka 2008 začína duo používať názov ON THE ROAD, ktorý im navrhol Jožkov brat Gabo a duo sa rozrastá o ďalších dvoch členov. Gabriel  Szelle – perkusie, spev a Ľubomír Šimkovič – basová gitara, spev. Spolu začínajú nacvičovať repertoár dovtedy dua a hneď je jasné, že si ľudsky a hudobne sadli. Vo februári 2008 začína kapela On The Road spoluprácu s Barborou Šulíkovou, ex-semifinalistkou Slovensko hľadá superstar 3, s ktorou kapela odohrala niekoľko úspešných vystúpení na známych slovenských festivaloch ako Junifest či Podhájska fest.

V súčasnosti kapela On The Road vystupuje v zložení ako duo, trio alebo komplet kapela po rôznych puboch, eventoch, firemných akciách, súkromných oslavách a teší sa dobrej odozve poslucháčov.

 

unnamed

Ľubochnianske poznávanie

V článkoch v tejto sekcii sa budete pravidelne dozvedať novinky nielen zo sveta Karpaty Tour, ale aj z pridružených akcií, ktoré organizujú naši priatelia. Dnes sa s vami podelíme o náš krásny zážitok z Ľubochnianskej doliny.

DSCN0493

Od 1. do 5. júla sme boli my, nadšenci cykloturistiky, spoznávať okolie Ľubochne. Všetko vyšlo perfektne, absolvovali sme celý plánovaný program. Najazdili sme za tri etapy zhruba 120 km, s prevýšením cez 3000 metrov, z ktorých sme drvivú väčšinu bicykle tlačili, resp. nosili. Ľubochnianskou dolinou sme smerovali na chatu pod Borišovom, hrebeňovka Šípu s krásnou cyklocestičkou a cez Šútovský vodopád na chatu pod Chlebom. Bolo to náročné, ale o to krajšie. Ovady, kliešte, žihľava, skaly, konáre, hady, pády, defekty, drobné úrazy i úspešný útek pred medveďom, teda všetko, ako má byť. Ďakujeme všetkým zúčastneným za bojovný výkon a zároveň vás a nielen vás, pozývam na nasledujúci ročník 2017, ktorý sa uskutoční v Nálepkove.

DSCN0546

Ďalšie fotky nájdete tu:

https://picasaweb.google.com/110954227045011242163/6303889986570443665